TeacherOnline zorgde sinds het begin van de corona lockdown light er al voor dat leerkrachten en leerlingen gratis toegang kregen tot TeacherOnline.
Nu krijgen ook logopedisten de toestemming van de Vlaamse Overheid om online aan de slag te gaan met hun patiënten. Ook daarbij wil deze vzw graag helpen. De vereniging breidde dan ook hun platform uit tot een handige en veilige tool voor logopedisten en patiënten.
TeacherOnline is een vzw die bijlesleerkrachten en leerlingen in contact brengen met elkaar. Het is een erkend platform dat gemaakt is om leerlingen extra ondersteuning te bieden indien ze dit nodig hebben.
De bijlesleerkrachten bieden hulp aan bij het studeren, geven extra uitleg waar nodig en motiveren de leerlingen en studenten. Dit gebeurt allemaal online van achter de computer, laptop of tablet zodat niemand zich hoeft te verplaatsen.
Het bijlesplatform merkte een grote stijging in het aantal gebruikers sinds de start van de corona lockdown light. Mensen zijn duidelijk op zoek naar goede en veilige online alternatieven voor ondersteuning van kinderen en jongeren.
Vandaar de keuze van de vzw om het platform nu ook open te stellen voor logopedisten.
Logopedisten en patiënten die gebruik willen maken van het platform maken er hun eigen avatar aan. Vervolgens gaan ze in het systeem op zoek naar elkaar en boeken een afspraak. De maatregel die de overheid voorziet, is voorlopig enkel voor therapieën die al lopende zijn.

De kracht van logopedie zit natuurlijk in goed opgeleide en enthousiaste logopedisten die voor elke patiënt materiaal personaliseren. Met kinderen doen ze dat gewoonlijk met een heel gamma aan leerspelletjes. Hier voorziet de vzw ook zoveel mogelijk creatieve oplossingen. Op deze manier komen de logopedisten tot creatieve spelletjes die ze samen met de patiënt spelen.

TeacherOnline staat open voor creatieve ideeën en feedback van zowel de logopedisten als de patiënten die ze gebruiken. Op deze manier probeert de vzw een duwtje in de rug te geven aan diegenen die het kunnen gebruiken tijdens het opschorten van de face-to-face lessen en therapieën.